Rád bych v tomto dramatickém a hrozném okamžiku oslovil celý řád, bratry, mnišky i laiky. Sjedonocený s výzvou a bolestným voláním papeže Františka k celému Božímu lidu vás prosím, abyste jako hlavní a naléhavý úkol přijali modlit se – intenzivně a s hlubokou vírou – za celý lid Ukrajiny, který je v tuto chvíli bombardován.

Jsem v kontaktu s našimi bratry a sestrami na Ukrajině, to znamená: se dvěma komunitami sester bosých karmelitek v Kyjevě a Charkově, a s našimi bratry v Berdičevu. V tuto chvíli jede delegát P. Josef do Kyjeva, aby doprovázel jednoho z našich bratrů a komunitu sester. Některé sestry z Kyjeva se rozhodly přestěhovat do Polska, aby se zachránily. Charkovská komunita se rozhodla neopustit místo a zůstat v klášteře. To jsou mnišky žijící nejblíže u hranice (s Ruskem).

Dnes jsme všichni Ukrajina! Dnes ráno (24. 2. 2022) mi převorka z Charkova řekla, že v tyto dny nemají mši svatou. Řekl jsem jim, že se staly součástí Eucharistie celého řádu. Jsme v hlubokém společenství s Karmelem a lidem na Ukrajině. V tuto chvíli jsme všichni JEDNO a snažíme se nést naše lampy rozsvícené.

Spolu s Marií, Josefem a všemi svatými Karmelu se Pane modlíme za lid Ukrajiny!

P. Miguel Marquez Calle, generál řádu

Dopis otce generála k situaci na Ukrajině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *